Cesta čarodějky

23.11.2010 19:50

 

  1. Cesta čarodějky

 

Jak se vydat cestou čarodějky?

 

Nejprve bychom si asi měli říct, že není lehké vydat se touto cestou. Cesta čarodějky je styl života zasvěcený především přírodě, léčení či sebepoznávání. Cesta čarodějky je složitá a skládá se z mnoha odboček a křižovatek…

Žena či muž, kteří míří tímto směrem by také měli vědět, že není vůbec nutné aby celé okolí vědělo, že jste čarodějky/čarodějové. Jde přeci o to, abyste si to dokázali uvědomit hlavně vy sami a abyste s touto myšlenkou dokázali pracovat, rozvíjet se a přispívat do společnosti a přírody.

Můžete pracovat zcela osamostatněni nebo ve skupinkách /covenech/. Jako solitérky se můžeme vydat cestou čarodějky, stejně jako se samy můžeme klidně zasvětit a zdokonalovat. Stačí mít snahu a trpělivost. Stačí být učenliví a zvídaví. Musíte také chtít hledat a učit se. Vědomosti se k vám nesnesou z nebe.

 

Co je také důležité na cestě stát se čarodějkou?

 

Zcela určitě zájem o čarodějnictví a pohanství. Avšak pohanská víra není podmínkou, existovalo a existuje mnoho čarodějek, které se věnují sebepoznávání, přírodě a léčitelství či pomoci lidem a jsou křesťanské víry (pouze patriarchální-jeden Bůh). Také by zřejmě neuškodilo prostudovat si něco o okultismu a základech magie.

Dále je velice dobré věnovat se, a tak se i rozvíjet (hlavně svoji intuitivní stránku osobnosti), různým divinačním prostředkům, jako výklad karet (lenormand, tarot, cikánské karty apod.) či věštění z run...

 

Na co bychom ještě neměli zapomínat?

 

Poznat hlavně sebe samu! Měli bychom umět pracovat sami se sebou se svým vědomím i podvědomím. Neměli bychom zapomínat na to „Žít“. Měli bychom si užívat každičkou chvilku, kterou po zasvěcení strávíme jako čarodějky, ale hlavně jako lidské bytosti, které vnímají, cítí, vidí a slyší.

 

Dříve než se zasvětíte, měli byste si pečlivě určit několik důležitých poznatků.

Nejprve asi, čemu se vlastně chcete zasvětit, proč a popřípadě komu(např. Keltský panteon, Egyptský panteon, určitý bůh či bohyně.Apod.). Bude také dobré, když si předem rozhodnete čemu se vlastně chcete ve svém čarodějnickém životě věnovat. (Sebepoznávání, rozvíjení intuice, léčitelství, práce s bylinkami aj.)

Další důležitou částí je určení nového jména.

Jakmile podstoupíte zasvěcení, ať už samozasvěcení či zasvěcení do skupiny (určitého směru…), opouštíte tím starý život („symbolická smrt starého života“) a začínáte ten nový jako čarodějka a člověk pohanského vyznání („znovuzrození“). A právě k onomu znovuzrození, nebo také probuzení do nového života či životního směru, neodmyslitelně patří nové jméno.

Vyberte si takové jméno, které vás bude nějak symbolizovat, či s vámi sedí numerologicky. A nebo vás prostě jen tak napadlo a líbí se vám pro váš nový život.

 

Dále je důležité abyste si pořídili pár pomůcek, které se vám jistě na cestě čarodějky budou hodit. Jako:

  • Vaše Kniha stínů(Kniha zrcadel či Zrcadlová kniha), zapisují se do ní všechny poznatky, myšlenky, důležité postupy a rituály, které se osvědčily, ale můžete do ní prakticky vkládat a připisovat cokoliv. Záleží na vaší fantazii.

  • Athame, ke směrování energií.

  • Nebo místo Athame také Wand, ke směrování energií.

  • Koště k vymetání kruhu, vymetení všech negativních energií.

  • Rituální šat či oděv, nebo můžete rituály vykonávat v rouše Evině/Adamově, záleží na vás.

  • Svíčky (pořiďte si bohatou zásobu :-D)

  • Pohár, na víno či jiný nápoj, použijete jej například při občerstvení či podávání obětin(úlitba) bohům.

  • Sošky božstev (Občas se hodí a navíc hezky ozdobí oltář)

  • Oltář (např. oltářní stolek, můžete si jej taky vyrobit … krabice či si oltář udělat s obyčejného pracovního stolu.)

  • Kadidlo či vonné tyčinky, vonné oleje apod. (Dnes je vůní opravdu dostatek, můžete také různě kombinovat, podle období apod.)

     

 

A mnoho dalšího, záleží na fantasii každého.

 

Dále samozřejmě nemůžeme zapomenout na to, že hlavním bodem pro nás je vytvoření kruhu. Magický kruh je posvátné místo, které nás má chránit před zlými, negativnými silami, které by mohly působit zvenčí a ohrožovat nás či nám mařit naše pokusy a záměry.(Jednoduše naše kouzla…rituály, magickou práci.)

Adéla Sedra Alonsová